Vissefjärda GIF

Referat

Referat: Läckeby GoIF - Vissefjärda GIF

Seriepremiär i Division 5 SÖ hemma på Åbyvallen i fint vårväder, för motståndet stod Vissefjärda GIF!

De inledande 10 minuterna av matchen är, som den ofta är i seriepremiärer, lite avvaktande ifrån bägge lagen!

Läckeby har lite mer boll än Vissefjärda och skaffar sig även två hörnor under de första 10 minuterna! Båda är bra slagna, den första går farligt igenom hela straffområdet och den andra nickas över utav Anton Standert!

Efter 12 minuter skulle debutanten Emil Blomqvist slå en fin djupledsboll till Johannes Oskarsson som löper sig fri, Johannes trycker upp bollen i närmaste krysset, förbi en chanslös Vissefjärda-målvakt, 1-0!

Ett par minuter senare kommer Adam Nilsson runt på högerkanten, han hittar Zebastian Andersson snett inåt bakåt, men skottet går i famnen på Vissefjärdas målvakt!

Läckeby bjuder i den 28:e minuten på ett riktigt fint anfall när man spelar med ett och två tillslag hela vägen ifrån egen planhalva, bollen slås in i straffområdet, men tyvärr hinner ingen dit och slå in bollen!

Det är relativt jämnt de första 30 minuterna, men det är Läckeby som är det spelmässigt bästa laget, Vissefjärda slår mest långt!

Trots ledning så känns Läckeby lite stressade, allt ska gå lite fort och kanske att man använder något tillslag för lite ibland också på en ganska studsig fotbollsplan!

Med ett par minuter kvar av matchen slår David ”Kennet” Karlsson in bollen i Vissefjärdas straffområde, bollen hamnar då hos Emil Blomqvist som gör bort tre Vissefjärda-spelare innan han mycket elegant skjuter bollen förbi en chanslös Vissefjärda-målvakt, mycket snyggt, 2-0!

Läckeby leder i halvtid – 2-0!

Andra halvlek börjar och Vissefjärda har mer boll inledningsvis!

Efter 51 minuter missar också Vissefjärda ett friläge när Läckeby-försvaret för första gången i matchen går bort sig något, skottet går tätt utanför, farligt!

Nästa chans i matchen blir Läckebys! I situationen efter en frispark skjuter Olle Karlsson och skottet täcks utanför nära mål, farligt!

Ett par minuter senare får Läckeby hörna, hörnan är bra slagen och det blir en tilltrasslad situation där Saif Sultan nickar bollen, bollen hamnar hos Johannes Oskarsson som blir tvåmålsskytt när han ifrån nära håll trycker in bollen i mål, bakom en hjälplös Vissefjärda-målvakt, 3-0!

Ett par minuter senare kommer Emil Blomqvist runt på kanten, han hittar Zebastian Andersson som tar emot bollen och som sedan mycket vackert placerar in bollen uppe i det bottre krysset, otagbart, 4-0!

Med 20 minuter kvar av matchen får Vissefjärda äga mer boll igen, det slår djupa bollar på en mycket snabb och duktig anfallare, som hela tiden oroar Läckebys försvar! Men Läckeby, med Saif Sultan som försvarsgeneral, försvarar sig mycket bra och står emot!

På stopptid får Läckeby hörna, hörnan är bra slagen och Eddie Krusell nickskarvar bollen, som hamnar hos Saif Sultan, som ifrån nära håll trycker in bollen i mål, bakom en på nytt chanslös Vissefjärda-målvakt, 5-0!

Matchen slutar 5-0 till Läckeby GoIF!

Läckeby GoIF vinner därmed sin första seriepremiär sedan säsongen 2015 då man i Division 6 slog Hulterstads AIK på bortaplan med 9-0!
Och senast man vann, i Division 5, med lika stor segermarginal var den 30:e juni 2017, när Nickebo IK besegrades hemma på Åbyvallen med 7-2!